DGE skal screene Købmagergades Skole for miljøfarlige stoffer

Når Købmagergades Skole i den kommende tid skal gennemgå en totalrenovering og omdannes til 53 attraktive lejemål i det centrale Fredericia, skal DGE Miljø- og Ingeniørfirma blandt andet undersøge de gamle og bevaringsværdige bygninger for miljøfarlige stoffer.

 

I konkurrence med tre andre rådgivningsvirksomheder har DGE netop vundet opgaven som miljørådgiver for arkitektfirmaet Frost Larsen i Skanderborg. For Boligkontoret Fredericia skal Købmagergades Skole omdannes til attraktive lejeboliger med motions- og fitnesscenter samt et fælleshus. De ældste bygninger, hvis opførelse er dateret tilbage til årene 1900 og 1912, er fredede og skal derfor bevares, der skal opføres helt nye bygninger og nogle af bygningerne skal rives ned.

 

Som miljørådgiver bliver DGEs opgave at undersøge bygningerne for miljøfarlige stoffer i form af tungmetaller, asbest og PCB, og derudover at varetage ansvaret for myndighedsbehandlingen. Opgaven indgår som en del af den efterhånden store portefølje af bygningsscreeninger, som DGE har oplevet de senere år. Boligforeninger, de danske kommuner og arkitektfirmaer er blandt referencerne, ligesom den landsdækkende undersøgelse af PCB i indeluften i Forsvarets bygninger har været med til at placere DGE forrest i feltet hvad angår erfaring med håndtering af miljøfarlige stoffer.

 

Kontakt

For yderligere oplysninger kontakt venligst Sven Bertelsen på tlf. 2031 1772 (Jylland og Fyn) eller Jens Peter Nielsen på tlf. 2030 1236 (Sjælland og øerne).

 

 

Sidst opdateret 18.02.2015