Årets Erhvervsakademipraktik 2018 på Sjælland

Erhvervsakademierne i Danmark sætter hvert år fokus på vigtigheden i det gode praktikophold, når studerende over hele landet får mulighed for at indstille virksomheder til prisen som Årets Erhvervsakademi-praktik. Jordbrugsteknologstuderende Simon Ravn Petersen har efter 10 ugers praktik valgt at indstille DGE, som nu har vundet prisen på Sjælland og er gået videre til den nationale konkurrence.   

 

Muligheden for at prøve kræfter med mange forskellige opgaver var det, der fik Simon Ravn Petersen til at søge praktik hos netop DGE. Her kom han i hænderne på den lokale afdeling i Næstved, hvilket skulle vise sig at være et godt match. Projektmedarbejder Mikkel Roed Haupt, der har været mentor for Simon Ravn Petersen, fortæller om forløbet:

– På bare 10 uger har Simon udviklet sig til at blive en rigtig dygtig projektmedarbejder, der efter sin uddannelse nu kan gå direkte ind i DGE eller en anden rådgivervirksomhed og fra dag ét løse praktisk orienterede opgaver i felten.

 

Stort ansvar og grundig oplæring

Mikkel Roed Haupt har sammen med Simon Ravn Petersen opstillet en række læringsmål for praktikforløbet og i en sidemandsoplæring givet ham en grundlæggende god erfaring med især den praktiske del af arbejdet som miljørådgiver. Her har han bl.a. beskæftiget sig med prøvetagning i jord og grundvand samt dataindtastning i forbindelse med afrapportering. De første 6 uger foregik som oplæring, mens Simon Ravn Petersen de sidste 4 uger har løst flere opgaver mere selvstændigt.

– Jeg har nomineret DGE, fordi I har givet mig et stort ansvar og en grundig oplæring. Der er god stemning på kontoret og en stor imødekommenhed, når man kommer som ny, fortæller Simon Ravn Petersen, der afslutter sin uddannelse som jordbrugsteknolog fra ErhvervsAkademi Sjælland til sommer og i mellemtiden er ansat som studentermedhjælper hos DGE Næstved.

 

Praktikanter udvikler virksomheden

Tenna Weber Olsson, som er kontorleder for afdelingen i Næstved, udtrykker ligeledes stor tilfredshed med forløbet, hvor hun har oplevet Simon Ravn Petersen gennemgå en stor udvikling fagligt og mentalt. Hun understreger vigtigheden i, at virksomhederne tager et medansvar for de studerende, som i fremtiden kommer ud på jobmarkedet. Det kommer både de studerende og virksomhederne til gavn, tilføjer Mikkel Roed Haupt og konkluderer:

– Som mentor gør du ikke kun din praktikant, men også dig selv dygtigere. Du bliver f.eks. bedre til at planlægge og inddrage andre i din arbejdsgang, og derudover kommer du til at se tingene fra en helt anden vinkel, end du er vant til. Det udvikler dig som menneske og rådgiver – det er jeg helt overbevist om.

 

Om konkurrencen

Simon Ravn Petersen deltager sammen med afdelingen i Næstved i den nationale finale i Billund den 16. maj 2018, hvor vinderen af Årets Erhvervsakademipraktik 2018 kåres. Her lægges der vægt på praktikantens personlige og faglige udvikling, sociale oplevelse af praktikforløbet og mulighederne for at kunne omsætte viden til værdi.

 

Læs mere her på Erhvervsakademi Sjællands hjemmeside.

 

Kontakt

Tenna Charlotte Weber Olsson
Seniorprojektleder, Naturgeograf
Direkte: +45 6120 0712
Email: tco@dge.dk