DGE afholder for tredje år i træk åben virksomhed for miljøteknologstuderende

Et hold engagerede miljøteknologstuderende fra 2. semester på Erhvervsakademi Aarhus var i dag på besøg hos DGE Aarhus, som igen i år inviterede de studerende indenfor til faglige oplæg, rundvisning og demonstration af udstyr samt en snak om jobbet som miljøteknolog i en privat rådgivningsvirksomhed.

 

– De var helt vilde efter at stille spørgsmål, så vores indlæg om akut miljøvagt har vi været nødt til at tage, mens de spiste deres frokost, udbryder chefkonsulent hos DGE Jørgen Mølgaard Christensen, som har været tovholder på arrangementet.

 

Igen i år var der et stort engagement at spore blandt de studerende, som til daglig læser til miljøteknolog på Erhvervsakademiet i Aarhus. For DGE handler arrangementet om at give de studerende et indblik i, hvad der venter dem efter deres uddannelse, og derudover er der muligheden for at gøre opmærksom på DGE som praktiksted og som en mulig kommende arbejdsplads.

 

Relevant uddannelse

På deres uddannelse lærer de nøjagtig, hvad vi har brug for i det daglige med hensyn til jord, spildevand, drikkevand og så videre, og derfor passer de kompetencemæssigt som fod i hose til vores virksomhed, fastslår Jørgen Mølgaard Christiansen og løfter sløret for, at man på nuværende tidspunkt regner med at tage en praktikant ind til næste forår, som meget vel kunne være en miljøteknologstuderende.

 

Dagens program

Arrangementet har først og fremmest budt på en række faglige oplæg om, hvordan vi håndterer jordforurening i Danmark, herunder hvordan DGE konkret greb opgaven an, da de for 10 år siden stod overfor at skulle oprense en af de største og mest komplicerede forureningssager herhjemme. Derudover har de studerende fået et indblik i, hvad man som miljørådgiver helt praktisk foretager sig i det daglige ved en gennemgang af redskaber og udstyr samt ved rundvisninger i laboratorier og demonstrationer af analyser. Sidst har de studerende hjulpet til med at pakke en af feltbilerne med det nødvendige udstyr for derefter at sætte kursen mod Lystrup ved Aarhus, hvor de har lært at tage jordprøver og udføre håndboringer.

 

Bag arrangementet

Det er tredje år i træk, at DGE afholder åben virksomhed for studerende på miljøteknologuddannelsen, som alle gange har vist sig at være særdeles givende for både DGE og forhåbentlig også for de studerende. Bag arrangementet står DGE og BioRem, som er delvist eget af DGE, og som beskæftiger sig med biologisk oprensning.

 

Kontakt

Lars Baltzer Overgaard
Projektchef, Kemiingeniør
Direkte: +45 3057 1054
Email: lbo@dge.dk