DGE deltager i disse dage i Danmarks største GIS-konference

I går morges slog Aalborg Kongres & Kultur Center dørene op til den årlige danske GIS-konference, som finder sted de næste tre dage. DGE skal på konferencen holde et oplæg om, hvordan man ved hjælp af programmeringssproget Python kan automatisere, brugertilpasse og udvide QGIS.

 

Sidder du som GIS-koordinator i en offentlig eller privat virksomhed eller organisation, og er du nybegynder i Python QGIS, vil oplægget med stor sandsynlighed være relevant for dig. Ved hjælp af livedemonstrationer vil der undervejs i oplægget blive gennemgået forskellige grundlæggende metoder til, hvordan man uden at skrive egentlige plugins, men med små kodestumper eller scripts kan automatisere, brugertilpasse og udvide QGIS.

 

Syv måder at bruge Python i QGIS

Kortdage arrangeres af Geoforum Danmark og er en årlig begivenhed, hvor beslutningstagere, planlæggere, forskere, udviklere og studerende mødes og udfordrer hele GIS- og geodatabranchen. I år afholdes konferencen i Aalborg Kongres & Kultur Center i dagene den 19. til 21. november. Oplægget ”Syv måder at bruge Python i QGIS” finder sted på fredag den 21. november 2014 i Gæstesalen kl. 11.30-12.00.

 

Om QGIS

QGIS er et system inden for GIS, som er et software til fremstille kort og analysere geografisk information. Som et gratis open source system har QGIS ydermere de fordele, at det er brugervenligt og stabilt, ligesom det understøtter diverse dataformater, databaser og styresystemer. Flere områder i samfundet har med tiden fået øjnene op for potentialet ved at anvende geografiske informationer, blandt andet fordi det er blevet nemmere at afdække sammenhænge i data, der får hidtil ukendte mønstre til at fremstå tydeligere og dermed giver et bedre grundlag for at kunne træffe vigtige beslutninger.

 

Kurser i QGIS

DGE afvikler løbende en række forskellige kurser, hvor du som deltager gennem praktiske øvelser bliver bekendt med grundlæggende arbejdsgange i QGIS. Kurserne egner sig både til begyndere og mere erfarne GIS-brugere. Det er desuden muligt at få et kursus særligt tilrettelagt til de data og udfordringer, man som virksomhed måtte stå over for i det daglige.