DGE samarbejder igen i år med Det Grønne Rejsehold

Et hold på 34 kandidatstuderende og nyuddannede fra Aalborg Universitet vil i løbet af den næste måned uddanne sig til Det Grønne Rejsehold. DGE har igen i år stillet et projektforslag, som en gruppe af deltagerne skal gå i dybden med.

 

Bag initiativet til Det Grønne Rejsehold står Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) og Aalborg Universitets Karrierecenter. DGE samarbejdede sidste år med en gruppe af deltagerne omkring en opgave, og har igen i år ønsket at støtte op om initiativet.

– Det Grønne Rejsehold kommer fra andre, ofte mere ”bløde” uddannelser og har derfor helt andre måder at tænke på end os. De er fulde af gå-på mod og har på vores konkrete opgave bidraget med innovation og udvikling, fortæller ingeniør og projektleder hos DGE Birgitte Winther Pedersen om sidste års erfaringer med Det Grønne Rejsehold.

Her undersøgte deltagerne mulighederne for at plante æbletræer og bærbuske på en forurenet grund ved Aarhus, så grunden på sigt vil kunne udgøre en værdi for lokalsamfundet og Aarhus Kommune. En af deltagerne var Frieda Etzerodt, der er cand. IT i oplevelsesdesign fra Aalborg Universitet:

– Det var så fedt at være en del af Det Grønne Rejsehold og samarbejde på tværs med andre, der også interesserer sig for bæredygtighed, og hvor principperne for bæredygtighed kommer ind i en virksomhedsmæssig kontekst. Da DGE præsenterede deres opgave, var det meget meningsfyldt for mig at gå i dybden med, hvordan man kan kombinere deres arbejde med bl.a. forurenet jord og min interesse for, hvordan man dyrker jorden på jordens egne præmisser.

 

Om Det Grønne Rejsehold

Det Grønne Rejsehold er et initiativ, hvor studerende og nyuddannede har mulighed for at opkvalificere deres kompetencer og erfaringer ved at løse problemer inden for bæredygtig vækst. Deltagerne gennemgår først en teoretisk del, hvor de bliver klædt på med terminologien inden for området. Efterfølgende skal deltagerne i mindre grupper løse aktuelle opgaver i samarbejde med syv forskellige virksomheder. Her går de i dybden med, hvordan de enkelte virksomheder ved at fokusere på en grønnere omstilling kan styrke deres ressourceeffektivitet og vækst.

Deltagerne på dette års Grønne Rejsehold blev i går, den 28. august, præsenteret for projektforslag fra syv forskellige nordjyske virksomheder, heriblandt DGE.

 

Læs mere om Det Grønne Rejsehold her.

 

Kontakt

Birgitte Winther Pedersen
Projektleder, Miljøingeniør
Direkte: +45 4091 0025
Email: bwp@dge.dk