DGE sponsor for Aalborg Bæredygtighedsfestival

Igen i år har DGE valgt at sponsere Aalborg Bæredygtighedsfestival, der for femte gang sætter fokus på de mange bæredygtige tiltag i Aalborg Kommune.

 

I private hjem, offentlige institutioner og private virksomheder er der gennem de seneste år opstået en øget interesse for bæredygtighed. I Nordjylland er Aalborg Bæredygtighedsfestival blot et af de mange gode initiativer, der har været med til at sætte fokus på denne udvikling – foranlediget af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark (NBE), hvor kommuner, uddannelsesinstitutioner og private virksomheder samarbejder om at styrke virksomhedernes konkurrenceevne og vækst gennem bæredygtighed.

– Nordjylland er virkelig kommet på verdenskortet, når vi snakker bæredygtig udvikling. Da vi som miljørådgiver hver eneste dag hjælper andre med bæredygtige løsninger har det været helt oplagt for os at tage aktivt del i NBE ved bl.a. at støtte bæredygtighedsfestivallen, fortæller Sven Ulrich Bertelsen, som er direktør hos DGE.

Birgitte Winther Pedersen, projektleder hos DGE, supplerer: Til åbningsdagen fik vi lejlighed til at drøfte bæredygtighed med folk på gaden og de andre deltagere. Det gjorde os bevidste om, at der findes rigtig mange forskellige retninger og udgaver af bæredygtige tiltag, som vi måske ellers ikke ville have kendt til.

 

 

Byggebørs

Åbningsarrangementet for Aalborg Bæredygtighedsfestival fandt sted lørdag den 9. september, hvor store dele af Aalborg Midtby udgjorde rammerne for en række mindre arrangementer. Her deltog DGE med to stande, hvor der bl.a. var mulighed for, at børnefamilier kunne så frø i brugte æggebakker.

DGE står desuden bag initiativet til en byggebørs, hvor private under festivallen frit kan indlevere og afhente byggematerialer. Byggebørsen ligger hos Råt&Godt, Hjulmagervej 58 i Aalborg. Åbningstiderne er tirsdag den 12. september til og med fredag den 15. september – alle dage kl. 14-17.

 

Læs mere om byggebørsen her.

Læs mere om Aalborg Bæredygtighedsfestival her.

Kontakt

Sven Ulrich Bertelsen
Landedirektør
Direkte: +45 2031 1772
Email: sub@dge.dk

Birgitte Winther Pedersen
Projektleder, Miljøingeniør
Direkte: +45 4091 0025
Email: bwp@dge.dk