DGE totalrådgiver ved transformerstation for Energi Viborg

Energi Viborg opfører i løbet af 2017 nye arkitekttegnede bygninger til henholdsvis et 10 kV anlæg og en manøvrestation. Det sker på en grund ved siden af den eksisterende transformerstation Margrethelund på Jegstrupvej i Viborg, der forsyner en stor del af kommunen med strøm.

 

Energi Viborg har valgt DGE som totalrådgiver i forbindelse med byggeriet. Foruden projektering omfatter det også byggeledelse og føre tilsyn samt at udarbejde udbudsmateriale og indhente priser. Det bliver den rutinerede seniorprojektleder og bygningsingeniør Niels Jørgen Vendelbo, der kommer til at stå i spidsen for projektet. I godt 40 år har han først for Christensen & Hofmeister og sidenhen for DGE beskæftiget sig med projektering af bygninger og konstruktioner inden for tilsvarende opgaver.

 

Fast samarbejdspartner for Energinet.dk

Niels Jørgen Vendelbo er specialiseret inden for blandt andet beton, stål- og mastekonstruktioner samt maste- og vindmøllefundamenter. Gennem godt 40 år har han været fast samarbejdspartner for Midtkraft, Nordkraft, HEF, NV-net, N1 og Energinet.dk i forbindelse med opførelse af højspændingsledninger og højspændingsstationer.

 

Tilstandsvurdering af eksisterende anlæg

Forud for projekteringen af transformerstationen på Jegstrupvej har DGE foretaget en tilstandsvurdering af det eksisterende 60 kV anlæg. I denne konkluderes det, at fundamenter og master med mindre reparationer vil have en forventet levetid på yderligere 30 år. Det er derfor ikke nødvendigt på nuværende tidspunkt at etablere et nyt indendørs anlæg til 60 kV. Til gengæld er der behov for, at 10 kV anlægget bliver udvidet, og at der etableres en ubemandet manøvrebygning.

Kontakt

Niels Jørgen Vendelbo
Seniorprojektleder, Bygningsingeniør
Direkte: +45 6120 5202
Email: njv@dge.dk