Kursus i drift og hygiejne populært blandt landets små vandværker

Onsdag aften slår DGE Aarhus dørene op for 25 bestyrelsesmedlemmer fra 14 forskellige østjyske vandværker, når der igen afholdes kursus i drift og hygiejne. Kurset har vist sig at være efterspurgt blandt små vandværker over hele landet.

 

Godt 120 deltagere har ifølge kursusleder Ole Rejnholdt Nielsen på nuværende tidspunkt gennemført kurset, mens 80 deltagere er blandt de tilmeldte, som venter på, at kurset afvikles i deres nærområde. Han forventer, at yderligere 200 vandværker tilmelder sig kurset i løbet af 2015.

 

Lovkrav fra Miljøministeriet

Behovet for kurset opstod, da Miljøministeriet i februar 2013 med bekendtgørelse nr. 132 vedtog, at den driftsansvarlige på alle almene vandværker skal have gennemført et kursus i almindelig vandforsyningsdrift og elementær vandværkshygiejne. Efter at have undersøgt markedet for allerede udbudte kurser stod det klart for DGE, at der var et behov for at udvikle et kursus specifikt til landets små vandværker.

Hovedparten af de små vandværker skal virkelig passe på økonomien, og med den øgede kontrol af vandpriserne har de ikke mulighed for blot at hæve prisen og afsætte midler til f.eks. kursusdeltagelse. Derfor gik vi i gang med at undersøge mulighederne for at udvikle et kursus, som var særligt tilrettelagt de små vandværker og deres økonomiske situation, forklarer Ole Rejnholdt Nielsen.

 

Tilegnet små vandværker

Første skridt var en grundig undersøgelse af Miljøministeriets krav til kurset og hvem, der har lov til at udbyde det, hvorefter man gik i gang med at udarbejde kursusmateriale i form af kompendier, kursusbeviser mm. Der blev udvalgt to kompetente undervisere med den rette uddannelse og erfaring til at kunne afvikle kurset, og der blev fastsat et kursusbeløb ekskl. moms på 1.150 kr. pr. deltager.

Med den her pris var der mulighed for, at flere fra samme vandværk kunne deltage i kurset, og det er der faktisk mange, som har benyttet sig af. Vi har endda set, at seks bestyrelsesmedlemmer fra samme vandværk har deltaget i kurset, og her er der virkelig mulighed for, at de efterfølgende kan gå hjem og sparre med hinanden, forklarer Ole Rejnholdt Nielsen og tilføjer, at han kun har oplevet positive tilbagemeldinger. Med kurset har man blandt andet haft fokus på at formidle det faglige indhold på en letforståelig måde, hvilket er blevet taget godt imod.

Kontakt

Sven Ulrich Bertelsen
Landedirektør
Direkte: +45 2031 1772
Email: sub@dge.dk