Praktikforløb i DGE kåret med publikumspris

Ved kåringen af Årets Erhvervsakademipraktik 2018 vandt Simon Ravn Petersen og DGE Publikumsprisen. Den flotte pris modtog han i LEGO® House i Billund, hvor han blev fejret med bobler og kage.

 

Det var tæt løb, då kåringen af Årets Erhvervsakademipraktik løb af stablen i LEGO® House i Billund, hvor ni studerende kæmpede om prisen til deres praktikvirksomhed. Prisen uddeles hvert år for at sætte fokus på værdien af et godt praktikophold, og studerende i hele landet har mulighed for at indstille deres praktikvirksomhed. Den chance greb jordbrugsteknologistuderende Simon Ravn Petersen, da han nominerede sin 10-ugers praktik i DGEs Næstvedafdeling og løb med prisen som bedste erhvervsakademipraktik på sin uddannelsesinstitution Erhvervsakademi Sjælland. Det kvalificerede ham til at deltage i den nationale konkurrence, hvor de ni bedste erhvervspraktikker dystede mod hinanden med hver deres pitch af, hvorfor deres praktikophold fortjente at vinde. Dette års kåring foregik i LEGO® House i Billund, der er et 12.000 m2 stort oplevelseshus fyldt med 25 millioner LEGO-klodser. I forbindelse med prisuddelingen fik deltagerne en spændende rundvisning og introduktion til huset, der åbnede i efteråret 2017.

 

Humoren vandt publikums hjerter

Som noget nyt blev der i år uddelt to priser: Årets Erhvervsakademipraktik og Publikumsprisen. Publikumsprisen gav publikum mulighed for at kåre deres helt egen favorit, og med sin rolige og naturlige pitch af DGE som praktiksted blev det Simon Ravn Petersen, der løb med prisen. Simon fortalte levende om DGE og det store ansvar, der er fulgt med hans ophold i virksomheden. Med sin fortællestil og sin lune humor vandt han publikums hjerter og den flotte LEGO-pokal lavet specielt til anledningen.

Simon Ravn Petersen og kontorleder i Næstved Tenna Weber Olsson

 

Efter uddelingen af Publikumsprisen fulgte kåringen af Årets Erhvervsakademipraktik. Her lægges der vægt på praktikantens personlige og faglige udvikling, sociale oplevelse af praktikforløbet og mulighederne for at kunne omsætte viden til værdi. En jury med Christine Antorini, formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg, i spidsen kårede Daniel Vistisen og EY Aarhus som Årets Erhvervsakademipraktik 2018.

 

De ni finalister til Årets Erhvervsakademipraktik var:

  • Skive Kommune, Kultur- og Fritid – indstillet af Danica Luna Dideriksen, professionsbachelor i International Hospitality Management, Erhvervsakademi Dania i Randers.
  • Vercesa, skoproducent, Portugal – indstillet af Cecilie Marie Nørgård, professionsbachelorstuderende i innovation og entrepreneurship, Erhvervsakademi MidtVest
  • Teknologisk Institut – indstillet af Jesper Balslev, datamatiker-studerende, Erhvervsakademi Lillebælt
  • EY Aarhus, revisions- og rådgivningskontor– indstillet af Daniel Vistisen, finansbachelor-studerende, Erhvervsakademi Aarhus
  • Arkitektfirmaet O’Mahony Pike i Dublin, Irland – indstillet af Kasper Miller, studerer til bygningskonstruktør, Københavns Erhvervsakademi
  • Myprotein i Northwich i England – indstillet af Mikkel Borup, studerer til markedsføringsøkonom, Erhvervsakademi Syd Vest
  • Autohuset Vestergaard i – indstillet af Stine Hummelgaard, der har læst en professionsbachelor i webudvikling, IBA Erhvervsakademi Kolding.
  • Miljø- og Ingeniørvirksomhed DGE – indstillet af Simon Ravn Petersen. Han studerer til jordbrugsteknolog på Erhvervsakademi Sjælland i Slagelse.
  • Start-up tech virksomheden RentSafe – indstillet af Emil Buch fra professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship, Cphbusiness.

 

Simon afslutter sin uddannelse som jordbrugsteknolog fra ErhvervsAkademi Sjælland til sommer og er nu ansat som studentermedhjælper hos DGE Næstved.

 

Læs mere om Simon og hans praktikophold i DGE her