Rådgivning om radon i private boliger

Det kan blive en bekostelig affære, hvis boligejere har målt et for højt indhold af radon i deres hjem og gerne vil komme problemet til livs. Det kom frem i magasinet ’Penge’ på DR1 den 22. februar 2017. Men det behøver det ikke nødvendigvis at blive, forklarer projektchef og kemiingeniør Lars Baltzer Overgaard fra DGE, der er vel bekendt med problemstillingen.

 

Hvert femte danske hjem har i dag et for højt indhold af radon (over 200 Bq/m3). Det er hvert år er medvirkende til, at 300 danskere får konstateret lungekræft. Realdania har med kampagnen ’radonfrithjem’ arbejdet på at udbrede denne viden til danskerne. Desuden har flere kommuner har med et brev i e-boks opfordret boligejere til at få målt deres hjem for radon.

Det har fået boligejere over hele landet til at bestille radonmålere og stille dem op i deres hjem. I flere tilfælde, hvor der er målt et for højt indhold af radon, har boligejere henvendt sig til DGE for rådgivning. Og der kan være sund fornuft i at alliere sig med en uvildig rådgiver.

 

Forslag til forskellige løsninger

Rådgiveren vil nemlig på baggrund af en byggeteknisk gennemgang af boligen udarbejde forslag til forskellige løsninger, der kan afhjælpe problemet. Forslagene vil blandt andet indeholde tid, økonomi og priser fra entreprenører. Det gør det nemt og overskueligt for boligejerne at vurdere hvilke tiltag, der skal iværksættes.

Boligejere vil desuden i nogle situationer kunne gøre brug af håndværkerfradraget til at sikre hjemmet mod radon, for eksempel i forbindelse med etablering af radonsug.

 

Rådgivning om radon i hele processen

DGE tilbyder uvildig rådgivning om radon i hele processen – fra de indledende målinger til byggeteknisk gennemgang i boligen og udarbejdelse af forslag samt tilsynsføring med, at løsningerne bliver udført korrekt. Ikke mindst kontrolmålinger, når de byggetekniske tiltag er udført, som en garanti for, at problemet er løst.

 

Guide til radonfrit hjem

Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe det hele an, så læs vores guide til et radonfrit hjem.

Kontakt

Lars Baltzer Overgaard
Projektchef, Kemiingeniør
Direkte: +45 3057 1054
Email: lbo@dge.dk