Radon i boligen

Radon kan trænge ind i boligen gennem selv de mindste revner og sprækker. Mængden afhænger blandt andet af jordbundsforhold, husets konstruktion og måden man bruger boligen på. Dens radioaktive stråler, som forbindes med flere hundrede dødsfald om året i Danmark, kan ved indånding øge risikoen for lungekræft.

 

Radonundersøgelser, risikovurderinger og radonsikring

Radon i boligen skaber således store udfordringer for boligejere, som desværre ofte ignorerer problemet af frygt for store omkostninger ved udbedring. Men det behøver ikke blive så dyrt. Hos DGE udfører vi radonundersøgelser, risikovurderinger og radonsikring. Vi tilbyder rådgivning i forbindelse med såvel nyt som eksisterende byggeri.

Ved en radonundersøgelse foretager vi følgende:

  • Undersøger radonkilder
  • Tjekker luftstrømning (ventilation)
  • Udarbejder forslag til hvilke tiltag, der kan gøres i relation til bygningens konstruktion i din bolig
  • Udarbejder et skriftligt tilbud på de forskellige løsninger

 

Brug håndværkerfradraget til radonsikring og slip langt billigere

Projektchef og Kemiingeniør Lars Baltzer Overgaard fra DGE er vel bekendt med problemstillingen vedrørende radon:

Jeg har tidligere i mit hjem målt 150-180 Bq/m³ i vores tre børneværelser, hvilket var meget bekymrende. Det kan være en dyr affære at sikre sin bolig imod radon, men her kan man netop bruge de nye grønne håndværkerfradrag og slippe langt billigere.

I maj 2015 besluttede jeg derfor at lave et forholdsvist simpelt radonsug under gulvet og har herefter målt radon kontinuerligt i hele november og hele december med et gennemsnit på 63 Bq/m³.

 

Læs om andre fradragsberettigede ydelser.

Læs mere om radon.

Kontakt

Lars Baltzer Overgaard
Projektchef, Kemiingeniør
Direkte: +45 3057 1054
Email: lbo@dge.dk