Fra studerende til aktiv projektmedarbejder

Til daglig læser færøske Súsanna Poulsen til kemiingeniør på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. På hendes 5. semester er forelæsningstimerne skiftet ud med prøvetagninger, daglig dokumentation og gasmålinger på et deponi i Skanderborg, hvor DGE er i gang med at udvikle et koncept til upcycling af gammelt affald.

 

Fra sin første dag i praktik har Súsanna været involveret i udviklingen af det koncept, hvor man ved hjælp af metoden Landfill Mining udnytter ressourcer og energi fra affaldsdeponier. Bag konceptet, som er støttet med midler fra Miljøstyrelsen, står RenoSyd, DGE og en række samarbejdspartnere. For Súsanna har det været spændende at være en del af et større projekt med flere involverede virksomheder.

– Jeg har været en del på lossepladsen, hvor jeg har stået for prøvetagninger, daglig dokumentation og gasmålinger. Og så har jeg været lidt inde over afrapporteringen. Det har været rigtig spændende at være en del af et stort projekt med mange virksomheder. Jeg har været med til flere møder og fået et indblik i, hvordan man kommunikerer med hinanden, fortæller Súsanna.

 

Aktiv projektmedarbejder

Også projektchef Lars Baltzer Overgaard oplever stor værdi for Landfill Mining-projektet ved at have Súsanna tilknyttet.

– Konkret har det betydet, at vi har kunnet deltage mere aktivt i projektet, da Súsanna har lavet fuldtidstilsyn i hele den aktive del af projektet. Det ville ellers ikke have været muligt, da der er en stor egenbetaling forbundet med projektet, forklarer han og tilføjer, at praktikperioden generelt er en god mulighed for at se hinanden an, til hvis man på et senere tidspunkt skal rekruttere en ny medarbejder.

 

Lidt skræmmende, men også rigtig fedt

For Susanna har det bedste ved at være praktikant været de mange opgaver, hun allerede efter godt en måned har prøvet kræfter med.

– Jeg har fået lov til rigtig mange ting. Jeg lærer hele tiden noget og bliver bare kastet ud i tingene. Det er lidt skræmmende, men også rigtig fedt. Jeg står jo ikke alene, for der er altid nogen, jeg kan ringe til, konstaterer hun med et stort smil og tilføjer:

– Jeg synes, at DGE er en meget fri virksomhed. Her er et frit miljø, hvor man kan sige, hvad man har lyst til og snakke med alle om de forskellige opgaver. Men det er også et meget seriøst arbejdsmiljø. Hvis nogen skal i felten på en spændende sag, så spørger de, om jeg har lyst til at tage med. Jeg føler, at jeg bliver inddraget, og jeg vil selvfølgelig anbefale andre at søge om praktik her, hvis de interesserer sig for miljø.

Kontakt

Lars Baltzer Overgaard
Projektchef, Kemiingeniør
Direkte: +45 3057 1054
Email: lbo@dge.dk