Tænk småt – det gør en stor forskel

Bæredygtig forretningsudvikling kan virke stort og omfattende, men det behøver det ikke at være. Faktisk kan du ret nemt og hurtigt sætte et grønnere aftryk i din virksomhed ved at tænke småt og samtidig høste de økonomiske fordele, der medfølger. Vi har lavet en Top 3 over generelle tiltag i hverdagen, der kan gøre en positiv forskel for både dit CO2-regnskab og bundlinje.

1. God planlægning og koordinering

Har I styr på indkøb og brug af materialer? Og hvad med samarbejdet i organisationen og med samarbejdspartnere. Bruger I hinanden nok og korrekt?
DGE støder jævnligt på virksomheder, der med fordel kan optimere, når det kommer til indkøb og samarbejde, og i bund og grund handler det om god planlægning og koordinering af projekter. Her er der ofte en besparelse at hente, og miljøet vil takke jer for det.

2. Tænk og handel lokalt

Kan din virksomhed som udgangspunkt bruge lokale, bæredygtige samarbejdspartnere, så gør I både miljøet og pengepungen en tjeneste, idet kilometerforbruget minimeres for alle parter, og tomkørsel kan muligvis helt undgås.

3. Sluk maskinerne

Ja, det ville da være det bedste, hvis virksomhedens biler og maskiner ikke anvender fossile brændstoffer, men minimeres kørsel i tomgang, og slukker I for maskinerne, når I holder pause eller går hjem, er det et godt sted at starte. Her kan din virksomhed opnå en betragtelig brændstofbesparelse, og så profiterer klimaet tilmed af tiltaget.

Kontakt projektleder Nanna Reuther, hvis du vil vide mere om, hvordan bæredygtighed i driften kan understøtte forretningen.

Kontakt

Nanna Reuther
Projektleder, Jordbrugsbiolog
Direkte: +45 2226 1040
Email: nre@dge.dk