Virksomhedspraktik giver kvalificerede medarbejdere

Jens Brink Larsen, praktikant hos DGE

Når studerende undervejs i deres uddannelse får mulighed for at komme i praktik hos en virksomhed, bliver de studerende i højere grad kvalificeret til fremtidens job. Derfor har virksomhederne pligt til at hjælpe uddannelsesinstitutionerne med at tilbyde praktikpladser, hvis vi i fremtiden vil kunne ansætte højt kvalificerede medarbejdere.

 

Jens Brink Larsen og Simone Mari Kalkerup, der begge studerer bioteknologi på Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet, skal det næste halve år være i praktik hos DGE. Her får de en bred indsigt i hverdagen hos en rådgivervirksomhed, og mulighed for at prøve kræfter med både feltarbejde, databehandling og afrapportering.

På sigt vil de i perioder med spidsbelastning reelt kunne aflaste kollegaerne, hvilket blot er én af de mange fordele ved at tilbyde virksomhedspraktik. Det mener projektchef og kemiingeniør Lars Baltzer Overgaard, der står for kontakten til uddannelsesinstitutionerne:

– Praktikanter bringer en god energi ind i virksomheden, de stiller spørgsmål ved dagligdagens procedurer, og det giver altid stof til eftertanke. Derudover ved vi fra erfaring, at det er en god måde at rekruttere nye medarbejdere på.

 

Virksomhedsbesøg

Flere gange om året inviterer DGE studerende fra forskellige uddannelsesinstitutioner inden for i virksomheden til en snak om mulighederne hos DGE, både med hensyn til praktik og samarbejde omkring projekter. Jens Brink Larsen og Simone Mari Kalkerup var begge til virksomhedsbesøg hos DGE Aarhus i foråret, og det vakte deres interesse.

– Det lød vildt spændende, at DGE beskæftiger sig med bioremidering og anvender mikroorganismer til at oprense forurening i jorden. Derudover fik jeg indtryk af, at DGE er en meget fleksibel virksomhed, hvor du som praktikant får en stor indsigt i, hvad det vil sige at arbejde som ingeniør, fortæller Jens Brink Larsen.

Jens Brink Larsen og Simone Mari Kalkerup vil begge i det daglige være tilknyttet DGE Aarhus.

 

Kontakt

Lars Baltzer Overgaard
Projektchef, Kemiingeniør
Direkte: +45 3057 1054
Email: lbo@dge.dk