Teknisk rådgivning og rådgivning om arbejdsmiljø

Overblik

Kunde

Område

Periode

Pris

DGE yder teknisk rådgivning og koordinerer sikkerheden for EnergiNet i forbindelse med den omfattende kabellægning af det danske 132 og 150 kilovolt net.

Projektet, der er en del af den danske kabelhandlingsplan i energiaftalen fra 2008, omfatter, at master og ledninger på 132 og 150 kilovolt (kV) lægges i jorden inden 2030. Derudover skal mindre luftledningsstrækninger i 400 kilovoltnettet enten kabellægges eller flyttes, så det ikke er synligt i landskabet.

Energinet benytter samtidig kabellægningen til at omstrukturere højspændingsnettet og tilpasse det udviklingen af elsystemet med bl.a. flere vindmøller. Kabellægningen samt nye transformerstationer skal således sikre, at det bliver muligt at koble nye vindmøller til elnettet.

DGE bistår Energinet.dk med teknisk rådgivning i forbindelse med kabelhandlingsplanen samt de nye transformerstationer. Dette omhandler projektering af fundamenter og stålstrukturer (højspændingsmaster), byggeledelse og tilsyn. Desuden har DGE ansvaret for at koordinere sikkerheden under projektets forløb.

Kontaktpersoner

Vi sidder klar!

Udfyld formularen, så kontakter vi dig snarest