Købmanden, der endte i miljøbranchen, fejrer 25-års jubilæum

3675.martingravgaard_2400px-1280x853

Om det var endnu én af livets tilfældigheder eller skæbnen skal være usagt, men det lå ikke i karrierekortene, at Poul Erik Jensen som nyuddannet købmand skulle ende blandt naturvidenskabsfolk og skabe et internationalt miljøfirma med base i Aarhus. I dag, 1. maj, fejrer han 25-års jubilæum som CEO og ejer af DGE Miljø- og Ingeniørfirma.

Undskyld! Ring venligst. Thyge Bang Hofmeister.

Faktisk er der også tale om 35-års jubilæum. For det hele begyndte i 1985 med denne seddel under vinduesviskeren på Poul Erik Jensens nye, røde Volvo 142 Grand Luxe, der skinnede om kap med forårssolen på en parkeringsplads i Viby J. Bilen var noget medtaget af mødet med den anerkendte ingeniør Thyge Bang Hofmeisters Daimler. Men det efterfølgende møde mellem Poul Erik Jensen og Thyge Bang Hofmeister rådede ikke blot bod på dette. Det ændrede også for altid Poul Erik Jensens karrierevej. Han havde netop færdiggjort et to-årigt traineeforløb og var som den eneste kommet igennem Herman Sallings nåleøje med eget indkøbsbudget og to trainees under sig. Næste stop var Dansk Supermarked. Men de to herrer udviklede, trods en stor aldersforskel, et spirende venskab, der allerede et par måneder senere også blev til et professionelt samarbejde. Den 53-årige visionære Thyge Bang Hofmeister tilbød nemlig Poul Erik Jensen ansættelse som markedschef i sit nystartede Aarhus-firma, Danish Exploration Service. Et tilbud for godt til at afslå for en fremadstormende 23-årig købmand, der hurtigt, med Thyge Bang Hofmeister som mentor, fik sat sit præg på virksomheden. Ti år senere, i 1995, var Poul Erik Jensen klar til at overtage ejerskabet. Siden har DGE fortsat sin positive udvikling og er i dag som DGE Group både et landsdækkende og internationalt miljø- og ingeniørfirma med 165 højtuddannede medarbejdere fordelt på syv kontorer i Danmark og selskaber i hele Norden og Baltikum.

At gøre sig umage

Spørger du Poul Erik Jensen selv, hvad der har været hans drivkraft og den primære årsag til, at DGE er nået dertil, hvor virksomheden er i dag, falder snakken hurtigt på værdier og kulturen. Særligt det at være ordentlig både som menneske og som forretningsmand, men også at gøre sig umage og være vedholdende har været gennemgående omdrejningspunkter:
– Jeg har besluttet mig for altid at gå på banen. Og jeg har aldrig været tilfreds med uafgjort forstået på den måde, at når en potentiel kunde har sagt nej, så har jeg hørt og forstået det, men jeg har også tænkt, at på et tidspunkt vil der komme en åbning, og så handler det bare om at skyde bolden i mål. På den måde synes jeg selv, at jeg har fået mange sejre i forlænget spilletid, hvis man kan sige det sådan, forklarer Poul Erik Jensen. Han tilføjer, at det i alle årene har betydet meget for ham, at sejrene har været med til at skabe en bedre og mere bæredygtig verden.

Privilegeret jubilar

Poul Erik Jensen har aldrig fortrudt, at DGE og miljøbranchen blev hans karrievej. Tværtimod.
– Med DGE har jeg fået muligheden for at være på hold med nogle mennesker med stærke meninger og holdninger. Og alligevel er det lykkedes mig at påvirke dem og lede dem, også selvom de måske ikke altid har haft lyst til at blive ledet, for de har nok vidst bedre end mig, men trods det har vi sammen skabt DGE. Jeg føler mig privilegeret, siger Poul Erik Jensen, der i øvrigt stadig i dag har et nært venskab med ophavsmanden, Thyge Bang Hofmeister.

 

Vi sidder klar!

Udfyld formularen, så kontakter vi dig snarest