DGE er sammen med Fortum og Per Aarsleff prækvalificeret til Region Midtjyllands udbud om Danmarks største forureningssag

Høfde 42

Regional Udvikling, Region Midtjylland har netop gjort det klart, at Fortum sammen med DGE og Per Aarsleff er prækvalificeret til regionens udbud for oprensningen af det gamle kemikaliedepot Høfde 42 på stranden mellem Thyborøn og Harboøre.

Selve forureningen ved Høfde 42 opstod, da man i 1950’erne og 1960’erne oprettede et depot til håndtering af kemikalieaffald. Det vurderes, at området i dag rummer mere end 100 tons kemikalier. I 2006 valgte man at indkapslet depotet med stålspuns, der hindrer udsivning og en topmembran, så vand ikke trænger ind fra oven.

 

Hos DGE er vi enormt stolte over at være en del af denne stærke alliance, hvor alle parter hver især har en lang række faglige kompetencer at bringe i spil. Nu begynder det spændende arbejde, hvor vi sammen med Fortum og Per Aarsleff skal forberede det bedst mulige bud på en bæredygtig og endelig løsning af forureningen.

 

Deadline for aflevering af indledende forhandlingstilbud er den 10. juni 2022, mens selve oprensningen forventes at gå i gang 2. halvår 2023.

Vi sidder klar!

Udfyld formularen, så kontakter vi dig snarest